5 nytteverktøy for digital markedsføring

Her er fem gode verktøy som kan effektivisere din digitale markedsføring til bedre resultater.

Digital markedsføring skiller seg fra tradisjonell markedsføring ved høy grad av målbarhet og spissing av budskap til bestemte målgrupper. Aktivitetene kan overvåkes og endres fortløpende. 

Utviklingen av nye digitale verktøy skjer i hurtigtempo, og for å oppnå målbare resultater gjelder det å holde seg løpende oppdatert på de mest kostnadseffektive og beste redskapene. Nedenfor finner du et utvalg verktøy som vi har gode brukererfaringer med.

Vær der kundene er!

I all tid har markedsføringsstrategier handlet om tilstedeværelse. Det gjelder å være synlig tilstede med relevante budskap og merkevarer der dine potensielle kunder befinner seg.

Til en viss grad handler også digital markedsføring om det samme, Fortsatt gjelder det å treffe med riktig budskap i riktig kanal og til riktig tid, altså være tilstede der kundene dine er. I dag søker forbrukeren i stadig større grad online i sin jakt på produkter og tjenester - og det hele er blitt noe mer komplisert.

Men din bedrifts tilstedeværelse er fortsatt like avgjørende - enten det er på et kjøpesenter med fysisk butikk, eller om det er på nett, via en netthandel som skal synes i søk eller på nettaviser.

Det gjelder å få ditt varebudskap ut der dine potensielle kunder, brukere eller interessenter i større grad er - online - eller så øker sjansen for at din bedrift og fremdriftsplan/markedsføringsplan vil kunne mislykkes.

Skap økt trafikk

Men heldigvis finnes det en rekke gode verktøy som kan hjelpe deg, forenkle din hverdag og øke din trafikk. Her er fem gode tips til tjenester å bruke innen digital markedsføring.

 

hootsuite-logo

Hootsuitelar deg administrere flere kontoer for sosiale medier, analysere trafikken, spore merkevarer, planlegge innlegg, meldinger og tweets - alt fra ett grensesnitt/dashbord.

https://hootsuite.com

 

mention-logo

Mentionhjelper deg enkelt å holde oversikt i sanntid over hva som blir sagt om merkevaren din, slik at du kan reagere raskt. Tjenesten vil sende deg varsler ommentionshver dag.

https://mention.com/en/

 

cyfe-logo

CyfeSosial lytting kan bli overveldende med så mange forskjellige områder for å spore.

Cyfe gjør det enklere ved at du kan tilpasse dashbordet for å overvåke dine data alt fra ett sted. Her kan du koble til alt fra Google analytics, Google AdWords, Facebook og de fleste andre tjenester. 

http://www.cyfe.com

 

pagemodo-logo

Pagemodobrukes primært til å sette opp Facebook bedrift eller organisasjon sider. Med Pagemodo kan du lage engasjerende visuelle elementer og tilpassede funksjoner som oppmuntrer følgere uten profesjonell hjelp. Den lar deg planlegge innleggene og finner det mest relevant innhold til Facebook, Twitter og Linkedin sider.

https://www.pagemodo.com/no

 

coschedule-logo

CoSchedule er en blogg redaksjonell plattform med innebygd deling sosiale medier - alt tilgjengelig på en drag-and-drop funksjon i kalenderen. Når du endrer publiseringsdato innholdet, blir alle sosiale medier publiseringsdatoer oppdatert. Dette verktøyet kan enkelt integreres med Buffer og WordPress, noe som gjør det til et viktig verktøy for å dele innhold på sosiale medier.
http://coschedule.com

 

Ingen snarvei til suksess 

Ved å ta i bruk disse verktøyene vil en kunne oppnå målbare resultater. Men heller ikke her finnes det noen snarvei til suksess. En må sette av tid til å lære å bruke verktøyene samt opparbeide seg erfaring om mulighetene og begrensningene som finnes.

Trenger dere råd eller hjelp på veien, så er Oktan Oslo til enhver tid oppdatert på hele verktøykassen som behøves for en effektiv digital markedsføring.

Mer om Digital markedsføring

Opprettet 14.08.2018, oppdatert 13.09.2018

Bilde av Helge Olaussen
Helge Olaussen

3 ting du må ha med i neste års markedsplan

For mange markedssjefer er det nå tiden for å legge opp neste års markedsplan, gjerne med et tilhørende budsjett. Pengesekken er sjelden uendelig og for mange er det markedsavdelingen som får forsyne...

Les mer
Ordlisten - en markedsførers beste venn

Ordlister gir næring til læring, også når det gjelder markedsføring. Vi gir deg derfor en kortversjon av dagens mest brukte uttrykk i markedsføring. Barnebok lærdom for noen, opplysningstid for...

Les mer