Møt AD Keno Trolid

Om kunst, kreativitet og kule designstoler. ? God design bringer fram gode følelser, sier han.

-Hva gjør du som AD i Oktan Oslo?
-Som AD, eller art director, tar jeg tak i utfordringer som kunden ønsker å løse. Det dreier seg om alt fra å utarbeide en ny, grafisk profil, til å lage annonsekampanjer, nettsider og kundemagasiner. Eller alt på en gang, he-he. Min arbeidsdag er veldig variert - og jeg elsker det!

-Hva er det beste med jobben din?
-Det å løse mange ulike oppgaver til beste for kunden, er utrolig tilfredsstillende. Ideene kan være mange i starten, og det å oppleve at alle biter i puslespillet til sjuende og sist faller på plass - og at alle er fornøyd med sluttresultatet -det gir en god følelse.

keno-tone-barbro-oktan-oslo


-Andre ting du vil nevne?

-Jeg er dedikert til faget og liker folk! Så det å samarbeide med kolleger, utveksle ideer i tett kontakt med kunden og jobbe kreativt i team, det er en drømmejobbesituasjon for meg.

-Hva gjør du når du går løs på en ny oppgave?
-Det er viktig å etablere et godt tillitsforhold til kunden, synes jeg. Det å kunne ha det hyggelig, spøke og le sammen, er en god start. Humor løser opp, og min erfaring er at løsningene også blir gode når man har et åpent forhold til hverandre på den måten.

keno-jobber-oktan-oslo


-Hva er god design for deg?

-Noe som bringer fram gode følelser i meg. Eller noe som gjør at jeg umiddelbart catcher budskapet og forstår hva saken handler om. God design er for meg lett tilgjengelig og rett på sak, i tillegg til å være tilpasset den aktuelle målgruppen. Det liker jeg!

-Hvor henter du inspirasjon?
-Der kommer folka inn igjen. Det å diskutere med kolleger og møte venner gir meg ideer og nye perspektiver. I tillegg følger jeg jo med på det som rører seg. Jeg leser blogger og magasiner og er opptatt av trender og det som skjer i samfunnet. Alt er til sjuende og sist inspirasjon, på en eller annen måte.

keno-og-kaffe-oktan-oslo


-Logger du av når du er på ferie?

-Nei, heller tvert i mot, he-he. Vel, ferie er tid for å slappe av og kose seg, selvfølgelig. Men jeg husker en gang typen min og jeg var på Mallorca og kjørte forbi en møbelbutikk mens vi var på busstur. Jeg tvang ham til å gå hele veien tilbake med meg fordi jeg hadde sett noen utrolig kule designstoler i utstillingsvinduet. Jeg fikk plutselig denne ideen om å kombinere noen svarte stoler med én spesiell rød variant. Det ble med tanken, gitt.

-Hva liker du å gjøre på ferie?
-Middelhavet er forlokkende, og både Spania og Italia har vært flittig besøkt. Jeg surrer vel rundt som de fleste andre på tur. Koser meg med kjæresten, spiser god mat og drikker vin. Det er ikke akkurat rocket science vi snakker om, men deilig og avslappende.

keno-is-4209


-Har du noen gode ferieminner?
-Jeg husker veldig godt en porselensutstilling i Firenze. Den var spektakulær, annerledes og spennende. En annen gang fikk jeg med meg en utstilling avkunstneren Ron Muecki London. Han lager naturtro menneskeskulpturer i ulike størrelser, fra gigantiske til bittesmå - den glemmer jeg heller aldri.

keno-bat-1522


Hvor går ferden i år?

-Kroatia, here we come! Jeg er forresten blitt helfrelst e-bokleser, så jeg gleder meg til lange, late dager på stranda!

Les også: Visuell identitet - hvorfor bry seg?

Opprettet 15.08.2018, oppdatert 25.02.2020

Bilde av Tone Tuhus
Tone Tuhus
Redaktør
Reklame og markedsføring i krisetider

Det er underlige tider. Nesten over natten er alt snudd på hodet. Hjemmekontor. Stengte skoler og barnehager. Tomme kjøpesentre. Tonnevis av usikkerhet. Så hvordan skal en stakkars markedsfører...

Les mer
Augmented reality gir avisannonsen nytt liv

Ved bruk av AR-teknologi (Augmented reality), oversatt til norsk utvidet virkelighet har Oktan reklamebyrå i samarbeid med Fly By Media gitt avisannonsen nytt liv og ny aktualitet.

Les mer