Møt Anne, vår senior designer

Om høye ambisjoner, tydelig formspråk og hva kanoturer i Nordmarka har å si for god design.

-Anne - hva går jobben din som senior designer ut på i Oktan Oslo?
-Jeg jobber med visuell kommunikasjon rettet mot bestemte målgrupper. Gjennom idé- og konseptutvikling formidler jeg et budskap med bilder og tekst i alle visuelle kanaler.

-Hva gjør det givende og morsomt å jobbe med design?
-Jeg liker å jobbe i team. Det å få innsikt, strategisk tilnærming og fokus på konseptutvikling er for meg nødvendige aspekter ved den designfaglige tilnærmingen. Høye ambisjoner og godt samspill med både kunder og kolleger er viktige suksesskriterier for et godt resultat. Inspirasjon henter jeg blant annet fra gode kolleger, fra blogger og fagfora, som Grafill - og ved å være levende opptatt av innovasjon innen designfeltet.

arbeidsmte-med-anne-oktan-oslo

 

-Beskriv hva godt design er for deg og hvordan dette oppstår?
-God design er en følelse ? en sinnstilstand. Et godt design skal være identitetsskapende. God design for meg er design som formidler noe på en tydelig ren og enkel måte. Jeg prøver å få med meg kunden på en visuell reise og det er først ved dyp innsikt den visuelle reisen kan starte. Sammen kommer vi som oftest fram til et godt resultat. Og jeg designer det jeg synes er riktig for kunden. Jeg elsker minimalistisk design som er ren og elegant.

-Hvordan kan design hjelpe virksomheter og bedrifter?
-Design skal som sagt være identitetsskapende og være en visuell formidler. Det å ha et tydelig formspråk og et godt, moderne og tidsriktig design er viktig i forhold

anne-jobb-oktan-oslo-1

 

-Hva er det for deg som gjør en designer fremragende?
-Relevant designutdannelse og bakgrunn. Kreativt tenkesett. Fremragende design er noe som begynner i HODET og som kultiveres gjennom praksis. En god designer skal lytte til sine kunder og ha en god forståelse og innsikt i hva kunden ønsker seg. Samtidig som man tør å utfordre kunden i en retning som er relevant for den jobben designet faktisk skal gjøre.

anne-pa-tur


-Hvor henter du inspirasjon forøvrig?

-Personlig henter jeg mye inspirasjon når jeg er i Nordmarka ? året rundt. Det er når jeg er på hytta, langt inne i skogen, på ski, i kano eller på fottur, at jeg kan få nye perspektiver på problemstillinger. Der klarner jeg hodet og finner roen.

-Har du noen eksempler?
-Det er mange idéprosesser som har startet mens jeg har vært på tur. Og jeg har funnet løsninger på problemstillinger som har ligget og murret en stund. Som designer er man på 24/7, egentlig. Yrket blir som en livsstil.

Les også: Visuell identitet - hvorfor bry seg?
Les også: Vi er visuelle dyr

Opprettet 15.08.2018, oppdatert 25.02.2020

Bilde av Tone Tuhus
Tone Tuhus
Redaktør
Reklame og markedsføring i krisetider

Det er underlige tider. Nesten over natten er alt snudd på hodet. Hjemmekontor. Stengte skoler og barnehager. Tomme kjøpesentre. Tonnevis av usikkerhet. Så hvordan skal en stakkars markedsfører...

Les mer
Augmented reality gir avisannonsen nytt liv

Ved bruk av AR-teknologi (Augmented reality), oversatt til norsk utvidet virkelighet har Oktan reklamebyrå i samarbeid med Fly By Media gitt avisannonsen nytt liv og ny aktualitet.

Les mer