Augmented reality gir avisannonsen nytt liv

Ved bruk av AR-teknologi (Augmented reality), oversatt til norsk utvidet virkelighet har Oktan reklamebyrå i samarbeid med Fly By Media gitt avisannonsen nytt liv og ny aktualitet.

Bil og eiendom er kanskje de to bransjene som på tross av alle digitale muligheter har vært mest lojale til den gode, gamle avisannonsen. Siden vi i Oktan har store kunder innenfor begge disse bransjene, hadde vi lyst til å se på hvilke muligheter vi kunne ta i bruk for å gi avisannonsen et løft, forteller digitalrådgiver Vijay Sharma i Oktan.

Mens en vanlig QR-kode bare inneholder en statisk link til en nettside, gir AR-koden helt andre muligheter. Her kan man legge inn flere ulike elementer som kan hentes opp og prosjekteres holografisk. Man kan blant annet vise filmer, ta kontakt for mer informasjon eller gjøre avtaler rett i egen kalender.

 

Kontakt oss om Augmented Reality

 

Annonse for visning av leiligheter

Nordre Jarlsberg Brygge er et større boligprosjekt i Sandebukta i regi av Schage Eiendom. I en halvside-annonse i Drammens Tidende med fokus på visning, la vi inn en AR-kode med fire menypunkter. Ved å skanne koden kunne målgruppen se ledige leiligheter, se en promofilm, ta kontakt med megler og lagre visningsdagen direkte i kalenderen på sin mobil.

På innrykksdagen oppnådde annonsen 18 skanninger. Interessentene brukte i snitt 19 sekunder på annonsen. 11 klikket seg videre for å se på ledige leiligheter, 3 så på filmen og 4 leste mer om visningsdagen. En interessent tok kontakt med megler.

DT-Annonse-Agumented-Reality

Bilannonse for bestilling av prøvekjøring

For Land Rover rykket vi inn en helside i Finansavisen Motor for Range Rover Sport PHEV. Ved å skanne AR-koden og deretter sikte på bildet av bilen, fikk man opp en film av den nye Range Rover Sport PHEV samt to knapper for handlingsutløsning. Annonsen sto på en lørdag, og i løpet av helgen oppnådde den 38 skanninger, der 26 så filmen, 8 klikket for mer informasjon og 5 personer klikket for å bestille prøvekjøring.Finansavisen-motor-Argumented-reality

Isolert sett virker tallene kanskje ikke imponerende, men sett i lys av at forsøket skjedde i første del av mars, hvor nyhetsfokuset var høylytt konsentrert om koronautbruddet, er begge kundene svært fornøyd med resultatene. Ikke bare er Schage Eiendom og Jaguar Land Rover Norge blant de første som utforsker denne teknologien i norske avismedier, men man har også fått tydelige indikasjoner på at det er mulig å bringe nye elementer inn i avisannonsen og slik fornye både slagkraft og oppmerksomhetsverdi.

Gjennom sitt  samarbeid med Fly By Media AS, fokuserer vi nå på å kunne tilby kunder noe av det siste innen markedsførings teknologi. Fly By Media har god erfaring innen interaktiv markedsføring og er en strategisk riktig partner.

HubSpot Video

 

Ønsker du å teste ut annonsen selv?

Klikk her for å laste ned en pdf

Vil du vite mer om mulighetene i Augmented reality og hvordan du kan bruke dette i din bedrift, er det bare å ta kontakt med oss.

Opprettet 17.03.2020, oppdatert 24.03.2020

Bilde av Vijay Sharma
Vijay Sharma
Rådgiver/Digital prosjektleder
vs@oktan.no
3 ting du må ha med i neste års markedsplan

For mange markedssjefer er det nå tiden for å legge opp neste års markedsplan, gjerne med et tilhørende budsjett. Pengesekken er sjelden uendelig og for mange er det markedsavdelingen som får forsyne...

Les mer
Ordlisten - en markedsførers beste venn

Ordlister gir næring til læring, også når det gjelder markedsføring. Vi gir deg derfor en kortversjon av dagens mest brukte uttrykk i markedsføring. Barnebok lærdom for noen, opplysningstid for...

Les mer