Beste apps 2016, Kahoot og HTTPS med mer

En liste over de 50 mest populære appsene i 2016, Kahoot tar store steg innen læringsteknologi og Google Chrome legger større vekt på HTTPS.

På tross av fredelig romjul kommer det stadig litt informasjon vi biter oss merke i. Her er noe av det vi leste mellom juletregåingen.

Tegn en linje på skjermen og dette underholdende eksperimentet finner tilsvarende form et eller annet sted i verden og viser det med et satelittbilde. Dra for å lage en uendelig sammenhengede bilde av elver, veier, kystlinjer osv. Prøv her.

Time har satt sammen en liste over det de mener er 2016 beste apps. Her er det mye å fordype seg i. Vanskelig å komme utenom Pokemon Go som satte sitt preg på sommermånedene. Prisma hadde vi det også gøy med.

Brukere av webleseren Chrome (55% markedsandel) vil fra slutten av januar sannsynligvis støte på flere websider som er merket som usikre. Dette fordi Google krever at nettsteder som samler inn sensitiv informasjon bruker HTTPS. Sider med HTTPS gir også et positiv rankingsignal for SEO. Nærmere info hos SearchEngine Journal.

Shifter kan fortelle at Kahoot har nådd 40 millioner brukere! Det betyr at de læringsplattformen ligger på topp i både USA og Storbritannia. Kahoot er en enkel måte å lage blant annet quiz på og brukes mye i skolen, men er også morsom å bruke i andre sammenhenger.

Trenger du litt inspirasjon til nyttårsfyrverkeriet så får du det her.

Godt nytt år!

Opprettet 14.08.2018, oppdatert 25.02.2020

Bilde av Kristofer Anker
Kristofer Anker
Rådgiver
3 ting du må ha med i neste års markedsplan

For mange markedssjefer er det nå tiden for å legge opp neste års markedsplan, gjerne med et tilhørende budsjett. Pengesekken er sjelden uendelig og for mange er det markedsavdelingen som får forsyne...

Les mer
Ordlisten - en markedsførers beste venn

Ordlister gir næring til læring, også når det gjelder markedsføring. Vi gir deg derfor en kortversjon av dagens mest brukte uttrykk i markedsføring. Barnebok lærdom for noen, opplysningstid for...

Les mer