Content marketing - nettstedet er kjernen!

Den pulserende kjernen i «content marketing» er nettsiden din. Det er her all informasjon fra bedriften til omverdenen er samlet.


Kjernen i content marketing

Den pulserende kjernen i content marketing er nettsiden din. Det er her all informasjon fra bedriften til omverdenen er samlet. Alt er her - dette er kilden, og det er herfra du kan formidle dine budskap gjennom artikler, blogg-poster, videoer, infographics, white-papers osv. til din kjernemålgruppe først og fremst. Content marketing er en av nåtidens beste muligheter til merkevarebygging. Noen bruker også den norske oversettelsen - innholdsmarkedsføring, men i denne artikkelen velger jeg å bruke content marketing.

 

Sosiale medier vs. "content marketing"

Sosiale medier som Facebook, Twitter og Google+ er viktige bidragsytere i en content marketing-strategi, men deres rolle i denne sammenhengen er å være innkastere til nettsiden din - som en egen reklamekanal. Sosiale medier brukes som oftest til to formål:

1) Styrke merkekjennskap ved å skape aktivitet (spill, quiz ol.) og diskusjon rundt merket, og

2) Styrke kundelojalitet ved å ha åpne diskusjoner med kundene og svare på spørsmål kundene har på hjertet. Som en kontrast til dette brukes «content marketing» i større grad til å skape etterspørsel for det du tilbyr gjennom å bygge relasjoner med målgruppen. Å ha god kvalitet på det du skaper av innhold på nettsiden gjør at flere oppdager deg og vil være en del av din verden (merkevaren). Nå kan du utvikle relasjoner med dem, ta vare på dem og lede dem til kjøp via ulike aktiviteter og konverteringer. Content marketing handler om å være din egen «publisher».

 

Content marketing vs tradisjonell marketing

Content marketing handler i hovedsak om å møte behovene til din kjernemålgruppe. Foreløpig er det få som har gått helt inn for å jobbe strategisk med «content marketing». De aller fleste har begynt å oppdage hvordan sosiale medier virker og bruker «mye» (fordi det er uvant) ressureser på dette. I dag og fremover vil de beste og mest innovative i sterkere grad vie mer ressurser til content marketing, og sosiale medier-arbeid. Det store spørsmålet på styrerommene rundt omkring er: Hvor mye kan vi redusere andre «vanlige» markedsaktiviteter med når vi øker innsatsen i «content marketing»- og sosiale-medier-arbeid. Det hadde vært flott å vite, og etterhvert vil vi få informasjon nok til å kunne ha en bedre formening om det. Digitale strategier som content marketing og sosiale medier har den egenskapen at alt kan måles.

Opprettet 15.08.2018, oppdatert 12.09.2018

Bilde av Helge Olaussen
Helge Olaussen

3 gode grunner til å velge et fullservicebyrå

Du som jobber med markedsføring i en liten eller mellomstor bedrift vet at det er mye ansvar som tillegges markedsavdelingen.

Les mer
Slik skriver du overskrifter folk bare må klikke på

En overskrift eller tittel er kanskje det viktigste en digital tekstforfatter eller webredaktør skriver. Overskriften skal ikke bare synes på nettsiden din, den skal selge innholdet ditt i...

Les mer