Fakta om juleshopping

Juleshoppingen er straks over oss igjen, og for mange retailere er dette redningsplanken for å overleve også dette året.

Julemarsipanen har vært ute i handelen en stund allerede og de aller ivrigste har begynt med juleshopping. Webhandel til jul tok av i fjor, og vil øke betraktelig også denne sesongen. Selv om verdien av e-handlingen fremdeles er veldig lav i forhold til handel fra fysiske butikker så er dette en trend som bare går en vei - raskt oppover. Og trenden er raskere for enkelte bransjer.

Hovedorganisasjonen Virke har startet et e-handelsbarometer som gir innsikt i norske netthandelsvaner og trender. Jeg har laget en slags infographics med  noen highlights om juleshopping,  når den starter,  de beste handledagene mv. Dette er amerikanske tall fra  thinkwithgoogle.com , men vil tro at likhetene er mange, men at det også er viktige forskjeller. Er det noen som har tilsvarende tall for juleshopping i Norge setter jeg pris på dialog.

782x8188px-juleinfographics

 

Skrevet av Morten Bergquist

Opprettet 15.08.2018, oppdatert 23.02.2020

Bilde av Morten Bergquist
Morten Bergquist
Rådgiver
Reklame og markedsføring i krisetider

Det er underlige tider. Nesten over natten er alt snudd på hodet. Hjemmekontor. Stengte skoler og barnehager. Tomme kjøpesentre. Tonnevis av usikkerhet. Så hvordan skal en stakkars markedsfører...

Les mer
Augmented reality gir avisannonsen nytt liv

Ved bruk av AR-teknologi (Augmented reality), oversatt til norsk utvidet virkelighet har Oktan reklamebyrå i samarbeid med Fly By Media gitt avisannonsen nytt liv og ny aktualitet.

Les mer