Identiteten gjør boligprosjektet unikt

Ingen boligprosjekter er like. Likevel er det alltid noen som skiller seg ut fra de andre, som fremstår som mer interessant, mer spennende – og mer attraktivt.

Last ned huskeliste for markedsføring av eiendomsprosjekt >>

Forklaringen er ofte prosjektets identitet, utviklet og skapt i samarbeid mellom utvikler, arkitekter, megler og reklamebyrå.

Identitet handler om navn, logo, design, konsept og historiefortelling. Hver for seg og sammen er dette elementer som må snakke til, og ha appell, til målgruppen. Identiteten skal få ditt prosjekt til å fremstå som unikt, annerledes og riktig for kundene. Dersom målgruppen ikke oppdager de unike kvalitetene ved nettopp ditt prosjekt, blir veien frem til kontraktsignering både lengre og tyngre.

Vi har tatt frem noen eksempler på boligprosjekter med tydelige og gjennomtenkte identiteter. Felles for dem er at de har mange sammenfallende kvaliteter – nærhet til sentrum, shopping, underholdning og kommunikasjon. Det som skiller dem er hvordan særegenhetene er tatt ut som tydelige og interessante konsepter.

20171123_east_facade-2

 

Galleriet, et kunstverk ved parken

Galleriet er et boligprosjekt midt i Drammen sentrum, utviklet av Glitre Bolig.

For ikke å ende opp med «nok et boligbygg i sentrum» valgte utvikler å satse tydelig på arkitektoniske kvaliteter. Bygget blir kanskje Drammens mest spennende nybygg med spektakulær, moderne arkitektur og spennende detaljer. Arkitekturen dannet bakgrunnen for både navn og konsept.

«Galleriet. Et kunstverk ved parken» oppleves av målgruppen som riktig og relevant, og har gitt prosjektet en tydelig identitet med assosiasjoner til kunst, kultur, design, god smak og liknende. Kjøperne har allerede klare forventninger til hva som venter dem i deres nye boliger i Galleriet.

Bilde fra syd - oppdatert utgave


Sølvparken, et smykke av et boligprosjekt

Sølvparken består av boliger og næringslokaler «på grensen» til Kongsberg sentrum. Prosjektet vil etter hvert også innbefatte et stort hotell. Utvikler er Stor-Oslo Eiendom.

Sølvparken er et typisk byutviklingsprosjekt. Tomta har ligget brakk i årevis og beliggenheten gjør at utbyggingen vil bety en direkte utvidelse av bysentrum.

Prosjektet blir bygget rundt en ny «bypark» og med Kongsbergs historie som sølvbyen, var veien kort til navnet Sølvparken.

Prosjektets identitet preges av to ting: Byutvikling med landlige og parkmessige omgivelser midt i sentrum, samt opplevelsen av å bli byens nye og moderne tyngdepunkt, ikke minst på grunn av det fremtidige hotelltårnet. Navnet Sølvparken knytter prosjektet til byens historie på den ene siden, og løfter det opp i det øvre sjiktet av pris og kvalitet på den andre.

 

 vestaksen_eneboligkvalliteter copy

 

Stadionkvartalet, leiligheter med eneboligkvaliteter.

Stadionkvartalet er 179 boliger fordelt på fem bygg, med fotballstadion i Mjøndalen som nærmeste nabo.

Prosjektets identitet knytter seg likevel – på tross av navnet – bare delvis til beliggenheten. Det viktigste ligger i det konseptuelle begrepet «eneboligkvaliteter», en presis beskrivelse av hva  Vestaksen så for seg under planleggingen av prosjektet.

Målgruppen var i stor grad folk som ville ut av eneboligen og inn i en enklere tilværelse i leilighet. Fordi man har lykkes med å bygge inn kvaliteter som gjør en slik overgang mulig, uten å måtte gi avkall på noe, er Stadionkvartalet sannsynligvis Norges mest moderne og fremtidsrettede boligprosjekt.

Derfor utviklet vi konseptet Bo´2 for Stadionkvartalet.

Dette innebærer at beboerne i Stadionkvartalet har tilgang på hage og drivhus, parkeringskjeller med vaskeplass til bilen, bildelingsordning og tilhengerdeling. Her er gjesteleilighet, festlokale, bibliotek, sykkelverksted, snekkerverksted, smørebord for ski, ja, til og med systue. Det siste som kom på plass var en egen kontorløsning for folk som trenger hjemmekontor fra tid til annen. Stadionkvartalets identitet er først og fremst knyttet til produktet selv, nemlig konseptet «eneboligkvaliteter». Uten dem ville et så stort prosjekt vært tungsolgt, for å si det med et understatement.

Les mer salg og markedsføring av eiendomsprosjekter i vår utfyllende guide.

Opprettet 28.02.2019, oppdatert 05.04.2020

Bilde av Camilla Ulsund
Camilla Ulsund
Webredaktør/Journalist
camilla.ulsund@oktan.no
Reklame og markedsføring i krisetider

Det er underlige tider. Nesten over natten er alt snudd på hodet. Hjemmekontor. Stengte skoler og barnehager. Tomme kjøpesentre. Tonnevis av usikkerhet. Så hvordan skal en stakkars markedsfører...

Les mer
Augmented reality gir avisannonsen nytt liv

Ved bruk av AR-teknologi (Augmented reality), oversatt til norsk utvidet virkelighet har Oktan reklamebyrå i samarbeid med Fly By Media gitt avisannonsen nytt liv og ny aktualitet.

Les mer