Bruk nok, men ikke for mye på Facebook-markedsføring

Benytter du Facebook i din markedsføring? Sett deg inn i alle funksjonene før du bruker mer enn nødvendig.

Benytter du Facebook i din markedsføring? Sett deg inn i alle funksjonene før du bruker mer penger enn nødvendig.

Det finnes flere smarte løsninger og tjenester som gjør din markedsføring mer målrettet og mer egnet for dine potensielle kunder. Facebook er et av mediene som du virkelig kan målrette og spisse mot rett publikum.

Smart annonseplattform

For de fleste bedrifter er Facebook og sosiale medier et viktig sted å komme i kontakt, holde dialog og skape interesse hos nye kunder. Facebook er en smart annonseplattform som kan plukke ut brukere som «ligner» dine kunder. Dette kalles «lookalike audience», eller «speilpublikum» på norsk. Med speilpublikum kan du nå ut til nye personer som kan være interessert i virksomheten din, fordi de ligner på kundene som er viktige for deg.

Les også: Facebook relevansepoeng - noe du bør kjenne til?
Du kan basere et speilpublikum på en rekke kilder, for eksempel dem som har besøkt nettsidene dine, gjort en konvertering på nettsidene, eller til og med brukt eksisterende kundeprofiler som referanser. Da vet Facebook hvem som ligner på disse profilene, og annonserer dermed kun mot ditt egendefinere speilpublikum.

Hvis du i dag bruker Facebook som kanal for markedsføring, anbefaler vi å gjøre en vurdering av hvordan planen er satt opp. Alt for mange lager en enkel annonse for en Facebook-side eller hjemmeside ? som ser bra ut ? men som er uten effekt.

Les også: Jakten på den magiske ingrediensen

facebookannonsering-oktan-oslo


En plan for ditt budskap

Det hjelper ikke å ha en Facebook-side eller å annonsere på Facebook uten en gjennomføringsplan. Om du skal annonsere, ha en plan for budskapet ditt, hvem det skal appellere til, hvordan du skal appellere og hvorfor. Hvilken landingside skal annonsene lenkes til, hvilket budskap har landingsiden og hvor god konverteringsstyrke har tekst, bilder og budskap?

Selv om du retter annonsene til riktig publikum, må du likevel ha en plan med godt budskap og oppfølging.

Flere av våre kunder har i lengre tid gjennomført tradisjonell og enkel markedsføring på Facebook. Etter en gjennomgang fra oss med tilhørende oppstart av målrettede Facebook-kampanjer har antall leads økt betydelig. Det er svært mange muligheter innen målretting av annonser på Facebook og vi kan hjelpe deg med å komme igang. Bruk nok, men ikke for mye! 

Skrevet av Martin Wilanger

Opprettet 14.08.2018, oppdatert 25.02.2020

Bilde av Martin Willanger
Martin Willanger
Rådgiver
3 ting du må ha med i neste års markedsplan

For mange markedssjefer er det nå tiden for å legge opp neste års markedsplan, gjerne med et tilhørende budsjett. Pengesekken er sjelden uendelig og for mange er det markedsavdelingen som får forsyne...

Les mer
Ordlisten - en markedsførers beste venn

Ordlister gir næring til læring, også når det gjelder markedsføring. Vi gir deg derfor en kortversjon av dagens mest brukte uttrykk i markedsføring. Barnebok lærdom for noen, opplysningstid for...

Les mer