Med hjerte for kommunikasjon

Hun startet som klesdesigner og drømmer om hvite vidder. Senior kommunikasjonsrådgiver Siv Thorud brenner for nye utfordringer.

-Hva jobber du med i Oktan Oslo?
- På papiret er jeg senior kommunikasjonsrådgiver. I tillegg er jeg kreatør, noe som i mitt tilfelle betyr at jeg jobber med idé- og konseptutvikling og som tekstforfatter på ulike prosjekter.

-Hva betyr dette i praksis?
- Som kommunikasjonsrådgiver bistår jeg blant annet kunder i utvikling av en strategi eller overordnet visjon. Det kan eksempelvis dreie seg om å lage en ny designprofil eller utarbeide en plan for bruk av sosiale medier. I tillegg er jeg med på å omsette rådgivningsbiten til konkrete aktiviteter. Det omfatter alt fra å produsere nyhetsbrev med riktig vinkling, til å skrive tekster og formulere innhold til Facebook-kampanjer, annonser og nettsider.

-Du har en variert arbeidsdag, med andre ord?
-Ja, jeg gjør mye forskjellig ? og det er nettopp det som gjør jobben så spennende! Det å sjonglere mellom ulike arbeidsoppgaver og være med på flere deler av en arbeidsprosess er utrolig givende.

-Hva er bakgrunnen din?
-Jeg startet med å studere historie og kunsthistorie og skulle opprinnelig bli arkeolog. Men så kom jeg inn på moteskolen Esmod og utdannet meg innen klesdesign og modelisme. I flere år på 1990-tallet arbeidet jeg som frilans motedesigner og hadde mitt eget klesmerke. Jeg laget også noen kunstneriske kreasjoner som var en form for virtuelle drakter som reagerte på berøring. Etter hvert utdannet jeg meg innen PR, kommunikasjon og markedsføring på BI i Oslo og lot klesdesigner-jobben bli mer som en hobby. Jeg begynte i Cox og deretter Oktan Oslo for snart fem år siden, og før det har jeg vært ansatt i byråene Stig og Stein, Strix Televisjon, Virtual Garden Screenplay og Itera Gazette. 

siv-og-amund-oktan-oslo


-Hva er viktig for deg i jobbsammenheng?
-Jeg tror bestemt at det beste resultatet kommer når flere tenker sammen. Det oppstår alltid noe spennende når mennesker møtes og for meg er det viktig å erkjenne at de beste ideene ikke kan spores tilbake til enkeltpersoner, men til gruppen som helhet. Det å glede seg på gruppens vegne er viktig. For meg er samarbeid nøkkelen til de gode løsningene.

-Hva er det beste med jobben din?
-Variasjonen og blandingen av kreative og mer rutinepregede oppgaver. Jeg liker fleksisbiliteten og det å kunne gå inn og ut av prosjekter, alt etter hva som er nødvendig mest hensiktsmessig. Det å jobbe i team og utvikle ideer og løsninger i samarbeid med andre er kjempegøy! Jeg liker kombinasjonen av faste gjøremål og uforutsette ting som dukker opp og krever løsninger der og da.

-Form eller funksjon?
-He-he, form og funksjon henger tett sammen og det ene utelukker ikke det andre. Det er som å spørre hvor mange deler man kan fjerne fra en stol før den slutter å eksistere som stol. En stol med to bein er kanskje fortsatt en stol, men den er neppe god å sitte i. For meg nytter det ikke å velge. Både form og funksjon er nødvendig for at helheten skal fungere.

siv-naerbilde-ute-oktan-oslo


-Hvor henter du inspirasjon?

-Jeg surfer mye på nettet, leser og følger med på trender. I vår digitale hverdag mener jeg det er viktig å prøve ut og oppleve nye ting for å holde seg oppdatert. Så jeg bruker mye tid på å teste apper, dingser og ting og tang som dukker opp. Jobben er helt klart en livsstil.

-Logger du av fra tid til annen?
-Yess, når jeg lader batteriene ? og det skjer utendørs! Enten til skogs eller til fjells der jeg er langt unna folk, he-he! Hundene mine er alltid med. Jeg har to polarhunder av rasen Alaskan malamute og Yorkshire-terrieren Ritz som bare er søt og kosete. Sammen er vi på tur nærmest hver helg og da får jeg tømt hodet og harddisken.

-Hva gjør dere på tur?
-Jeg bor landlig til, så det å være ute kommer helt naturlig. Turen starter rett og slett på trappa og friluftsliv er noe jeg gjør når jeg ikke er på jobb. Jeg elsker å være i bevegelse!

-Hvor går turen neste gang?
-Jeg planlegger sjelden turene mine i detalj. For meg handler det om å ta på seg nok klær og komme seg ut. Det hender vi overnatter i telt eller under åpen himmel, men det er mer den daglige rutinen som er greia.

siv-dobbelt-oktan-oslo


-Nevn en turfavoritt?

-Jeg starter gjerne hjemmefra og bruker naturen i nærområdet. Kort eller langt, alt ettersom. Jeg har blant annet gått Nordmarka på tvers og vært hyttevakt for Den Norske Turistforening. Jeg liker den norske fjellheimen og Jotunheimen er flott. For meg handler det ikke om ekstremsport, men om å være i sitt eget selskap og ta inn andre impulser enn det jeg vanligvis gjør på jobb. Etter en tur ute setter jeg ekstra pris på de nære ting, som en varm dusj, innlagt vann og do innendørs.

-Hva er drømmen din?
-Jeg skulle gjerne kjørt hundespann over Finnmarksvidda. Med et kobbel av hunder. Det hadde vært toppen av lykke!

Opprettet 14.08.2018, oppdatert 25.02.2020

Bilde av Tone Tuhus
Tone Tuhus
Redaktør
Reklame og markedsføring i krisetider

Det er underlige tider. Nesten over natten er alt snudd på hodet. Hjemmekontor. Stengte skoler og barnehager. Tomme kjøpesentre. Tonnevis av usikkerhet. Så hvordan skal en stakkars markedsfører...

Les mer
Augmented reality gir avisannonsen nytt liv

Ved bruk av AR-teknologi (Augmented reality), oversatt til norsk utvidet virkelighet har Oktan reklamebyrå i samarbeid med Fly By Media gitt avisannonsen nytt liv og ny aktualitet.

Les mer