Om estetiske uttrykk, Instagram og visuelle løsninger

- Det gjelder å ha øye for detaljene, sier stylist og senior designer Nina Malmberg i Oktan Oslo.

-Hva gjør du som stylist og senior designer?
-Som stylist jobber jeg sammen med fotograf i studio eller ute på location. Jeg tilrettelegger for at bildekomposisjon, -form,  og farger blir i henhold til det sluttproduktet vi skal lage - og slik kunden ønsker seg. Da gjelder det å sørge for at uttrykk og stemninger i bildet blir som ønsket. I tillegg har jeg et øye for hvordan tekst og grafiske elementer skal inn på fotoene som blir tatt. Som designer setter jeg de visuelle elementene sammen til en helhet.

-Hva er det beste med jobben din?
-Å få være med på hele prosessen, fra planlegging med kunde, via fotoshoot og til design av det ferdige produktet. Jeg jobber både med produktstyling og design, interiør, mote, emballasje, magasiner, kataloger, annonser og brosjyrer. Jeg liker variasjon. Ofte jobber vi i team med blant annet prosjektleder, tekstforfatter, AD og web-utvikler der vi samarbeider om gode løsninger. Det er moro!

nina-malmberg-kontor-oktan-oslo


-Hva gjør du når du går løs på en ny oppgave?
-Det er viktig å sette seg inn i hva kunden ønsker. Godt forarbeid, research og møter der vi hører hva kunden ønsker å oppnå med oppdraget, er ofte avgjørende. Noen ganger blir løsningen noe annet enn det kunden opprinnelig trodde de ville ha. Jeg er løsningsorientert og identifiserer de gode forslagene for kunden.

-Hvordan kan design hjelpe en virksomhet eller en bedrift?
-God design kan sørge for at produkter og tjenester framstår på en tidsriktig, fristende og selgende måte. Et intuitivt og lett tilgjengelig design gjør at folk umiddelbart forstår et produkts funksjon og hva en sak handler om.

Sjekk ut: Ninas bildekomposisjoner på Instagram!

nina-malmberg-instagram-oktan-oslo


-Hvor henter du inspirasjon?

-Fra gode kolleger, andre designere og feriereiser, for å nevne noe. Jeg leser magasiner og Instagram-profiler innen trender, interiør og mote, samt en del blogger innen design. Jeg er glad i å jobbe med fotografier, farger, bildekomposisjon - og  det å poste egne bidrag på Instagram er inspirerende og morsomt . Gode naturopplevelser hører også med. Å være ute i naturen og på hytta klarner hodet og gir påfyll!

Les også: Visuell identitet? hvorfor bry seg?
Les også: Nytt om sosiale medier
Les også: Møt AD Keno Trolid

Opprettet 14.08.2018, oppdatert 25.02.2020

Bilde av Tone Tuhus
Tone Tuhus
Redaktør
Ordlisten - en markedsførers beste venn

Ordlister gir næring til læring, også når det gjelder markedsføring. Vi gir deg derfor en kortversjon av dagens mest brukte uttrykk i markedsføring. Barnebok lærdom for noen, opplysningstid for...

Les mer
Reklame og markedsføring i krisetider

Det er underlige tider. Nesten over natten er alt snudd på hodet. Hjemmekontor. Stengte skoler og barnehager. Tomme kjøpesentre. Tonnevis av usikkerhet. Så hvordan skal en stakkars markedsfører...

Les mer