Pass På Plassen!

Hvilken plass? Plassen din i Googles søkeresultat. For de fleste er det viktig å være godt synlig hos Google. Å dukke opp når en potensiell kunde aktivt leter etter produktet og/eller tjenesten din er uten tvil fornuftig.


Google gjør stadig endringer i algoritmen som bestemmer hvilke søkeresultater som skal vises først. Det viktigste for Google er at den som søker får et godt svar på det han eller hun lurer på. Det handler både om den informasjonen som gis og om hvordan den presenteres teknisk og utseendemessig.

Fordi det er viktig hvordan informasjonen presenteres bør du med jevne mellomrom sørge for at nettsiden din er teknisk oppdatert. Pass på at den følger anbefalinger med tanke på brukervennlighet, hastighet og ikke minst mobilvennlighet.

I disse dager gjør Google forsøk de kaller for "mobile-first indexing" som kan få store konsekvenser for din plassering i søkeresultatet. Mobiltrafikk står for stadig mer av nettrafikken og derfor ønsker Google å rangere nettsidene etter hvordan de ser ut og fungerer for en mobiltelefon.

Eksempel

En bedrifts webside har rundt 40000 besøk i måneden. Bedriften rangerer høyt i søkeresultatet og omtrent halvparten av trafikken kommer fra organisk søk i Google. Konverteringsraten er 5% og snittverdien på en ordre er kr 1200,-. Nettsiden er ikke mobilvennlig. Når Googles nye måte å indeksere på rulles ut vil 20000 av de besøkende forsvinne over natten. Det tilsvarer et fall i omsetning på over 14 millioner kroner i året!

Så hva må du gjøre for å sikre plassen din? Sjekk nettsiden din her. Undersøk også gjerne hvordan den scorer på hastighet her. Hvis websiden din kommer greit gjennom kan du puste ut, men husk å gjøre testene regelmessig.

Fikk du et dårlig resultat? Da er det tid for handling. Googles nye algoritme blir rullet ut snart. Du har ingen tid å miste.

Opprettet 14.08.2018, oppdatert 25.02.2020

Bilde av Kristofer Anker
Kristofer Anker
Rådgiver
3 ting du må ha med i neste års markedsplan

For mange markedssjefer er det nå tiden for å legge opp neste års markedsplan, gjerne med et tilhørende budsjett. Pengesekken er sjelden uendelig og for mange er det markedsavdelingen som får forsyne...

Les mer
Ordlisten - en markedsførers beste venn

Ordlister gir næring til læring, også når det gjelder markedsføring. Vi gir deg derfor en kortversjon av dagens mest brukte uttrykk i markedsføring. Barnebok lærdom for noen, opplysningstid for...

Les mer