Rare sosiale medier du kanskje ikke kjente til?

Sosiale medier er blitt en integrert del av vår hverdag. Facebook, LinkedIn, YouTube, Twitter, Instagram, Pinterest, Snapchat, Google+ og Periscope er eksempler på mye brukte sosiale medier i Norge. De fleste av oss bruker 2-4 sosiale medier og har mer enn nok med det.

Som med det meste finnes det mer der ute enn vi er klar over. Slik er det også med sosiale medier. Det eksisterer hundrevis, faktisk tusenvis, av alternative sosiale nettverk som har mange medlemmer og høy aktivitet. Noen er morsomme, noen er for de spesielt interesserte og noen er utrolig bisarre. Med andre ord er det noe for enhver smak.

Da vi jobber mye med markedsføring gjennom sosiale medier hadde vi en tanke om at det kunne være greit å holde seg orientert om hva som rører seg utover de mest brukte mediene i Norge. Med dette utganspunktet begynte vi vårt søk og fant ganske raskt ut at vi i stedet endte opp med å bli underholdt av alt det rare som finnes der ute. Her er et lite utvalg av hva vi kom over:

Shelfari

Shelfari er for alle som er glad i bøker og har eksistert helt siden 2006. Her lager du en virtuell bokhylle med alle bøker du har lest, leser på nå eller som du ønsker å lese. Da Amazon.com står for tjenesten blir alle dine bokkjøp der automatisk lagt inn i bokylla di. Du kobler deg opp med venner, deler bokopplevelser, oppdager nye bøker, diskuterer og lærer.

shelfari


Ravelry

Dette er nettverket for alle som elsker å strikke og hekle - og hvem gjør vel ikke det!? Del dine strikkeoppskrifter, hold verden oppdatert på din framdrift med genseren til sønnen og sokkene til svigerdatteren. Lær av andre, oppdag nye mønstre og omgi deg med andre strikkeelskere. Dette er  strikkeklubben til bestemor på steroider.

ravelry (1)


MyLastWish

Her begynner det å nærme seg det litt bisarre. MyLastWish er stedet hvor du sørger for ditt ettermæle. Profilen din har to statuser: en mens du lever og en som gjelder når du har forlatt denne verden. Her skal du kunne dele dine livserfaringer , opplevelser og din visdom. Du må gjerne legge inn dine siste ønsker og koble deg opp med andre som har de samme siste ønsker som deg.

mylastwish


MyFreeImplants

Vi fortsetter med det bisarre. Dette må være noe av det verste vi har kommet over av sosiale medier.  MyFreeImplants skal koble kvinner som ønsker brystimplantat med menn som vil betale for dette, samt kirurger som trenger kunder. Mot å betale for operasjoner får bidragsyterne kommunisere med kvinnene de støtter og vil motta bilder og videoer?! Dette er virkelig langt utenfor…

myfreeimplants1


LineForHeaven

Er du usikker på om du kommer til himmelen når du dør? Da kan det være at LineForHeaven er stedet for deg. Opptjen Karma-poeng og reserver din plass i himmelen. Hvilken religion du tror på spiller ingen rolle. Her handler det om å gjøre gode gjerninger og opptjene poeng for å komme nærmere "Gud".

lineforheaven


MyBusyMeal

MyBusyMeal er nettverket som knytter forretningsfolket sammen over en god middag - eller en lunsj. Her kan du selv invitere til, eller delta på, sosiale måltid hvor du møter andre profesjonelle forretningsfolk som du kan diskutere dine ideer med. Søk opp andre i nettverket rundt deg, BusyPeople, eller søk opp BusyMeals i nærheten av der du er. Kanskje dette er veien til å få lansert din store idé!?

mybusymeal


JuggaloBook

Dette er virkelig rare greier. JuggaloBook er i utgangspunktet et sosialt nettverk som er dedikert til tilhengere av rap-gruppa Insane Clown Posse. Gruppa er kjent for å ha svært provoserende tekster rundt vold, sex og rus og de maler ansiktene sine som klovner. Tilhengerne kaller seg for Juggalos og Jugalettes og dekorerer seg selvsagt med klovneansikt.  Her kryr det av rebelske tenåringer og voksne som aldri har blitt voksne.

juggalobook


Dette var bare noen få eksempler på alt det som rører seg av rare sosiale medier. I tillegg har vi vært gjennom en haug med dating nettverk, sosiale nettverk for dyr, vampyrer, genier, atleter,  bønder, sci-fi entusiaster og en haug med andre rariteter og fetisjer. Vi kan vel bare slå fast at det yrer og gror rundt sosiale medier..

Opprettet 15.08.2018, oppdatert 29.05.2019

Bilde av Helge Olaussen
Helge Olaussen

Ordlisten - en markedsførers beste venn

Ordlister gir næring til læring, også når det gjelder markedsføring. Vi gir deg derfor en kortversjon av dagens mest brukte uttrykk i markedsføring. Barnebok lærdom for noen, opplysningstid for...

Les mer
Nei! Du har faktisk ikke lov til å be om tagging!

I havet av konkurranser på Facebook, er det en haug av folk som ikke har satt seg inn i hva de faktisk har lov til. Visste du at siden din i verste fall kan bli slettet, om du ikke følger...

Les mer