Vil du nå tabelltoppen i SEO? Gjør som Rosenborg!

For å oppnå beste SEO-resultat for bedriften din, se på hvordan de beste fotballag jobber seg til topps i eliteserien.

Et dedikert lag er avgjørende

Et fotballag i eliteserien består som regel av en trener, målvakt og utespillere.  En god miks av spillere i alle posisjoner med forskjellige ferdigheter og roller, er viktig for å utføre de ulike oppgaver.  Ved å kunne utfylle hverandre er det mulig å skape det beste resultatet.

Fotball er en lagsport, og med klare likheter til søkemotoroptimalisering eller SEO.  For å kunne utføre optimal  SEO, bør en også organisere et lag eller et team med daglig ansvar for dette. Laget - eller teamet - bør bestå av en webutvikler, designer, tekstforfatter og analytiker. For å få best mulig resultater anbefales gjerne at de ansvarlige for sosiale medier, e-postmarkedsføring og andre markedsføringskanaler inkluderes i et slikt team.

Laguttaket - eller sammensetningen av bedriftens SEO-team - er viktig for å være konkurransedyktige både innen toppfotball og i den digitale verden.

 

Les også: Derfor er SEO avgjørende for din bedrift.

 

Treningsformer for optimal utvikling

For å konkurrere på øverste nivå i fotball kreves at laget trener og jobber med å utvikle seg kontinuerlig. I fotball er det viktig å trene på svakheter og forsterke styrken i laget.

Den beste måten å lære er å tørre å feile. Dette gjelder i fotball såvel som innen SEO-arbeidet. Å være kreative og våge forskjellige løsninger er ofte beste metode for å oppnå stadig bedre resultater. Produksjon av nytt innhold, struktur, fotos og design er ulike måter å utvikle seg til toppnivå i den digitale verdenen. Jobber dere kontinuerlig med å holde virksomhetens digitale kanaler oppdatert, og prøver bedriften ut ulike metoder for å oppnå de beste resultatene?

seo-vs-fotball-oktan-oslo

Strategien for å slå konkurrentene

En god strategi er alltid en nøkkel  til suksess. Selv om ballen fortsatt er rund spilles ikke fotball idag som det ble gjort på 80- og 90-tallet. Utvikling av sporten har endret måten vi spiller og tenker fotball på i dag, og å holde seg løpende oppdatert på de beste spille- og treningsstrategier er ofte avgjørende for å lykkes.

Som fotball utvikler også SEO seg betydelig med tiden. Det å holde seg oppdatert på siste utvikling, moderne analyseverktøy og være innovativ, er derfor en sentral strategi for å oppnå sine mål.

Et sentralt spørsmål er derfor: Har din bedrift valgt en god SEO-strategi for å slå konkurrentene?

Kampen om topplassering

Mens fotballag i serien har et fullt kampoppsett og vet hvem de møter til enhver tid, må de også spille cupkamper der de kan møte overraskende motstandere. Det er derfor viktig å tenke en kamp av gangen, og lage en strategi for å slå hver motstander.

SEO er det også et slags kampoppsett. Her er hvert søkeord bedriften ønsker å rangere høyt på, en "kamp" vi har valgt. Hvert søk på bedriftens utvalgte søkeord blir å regne  som en kamp virksomheten gjennomfører.

Så hvordan rangerer bedriften din på et søk på nett? Kan dere gjøre mer for å vinne disse "kampene", og nå øverst på resultatlisten når kundene deres søker?

Resultater og serietabellen

I eliteserien i fotball spiller alle lag mot hverandre gjennom en hel sesong. For måling av resultater bruker vi serietabellen for å se hvem som leder og hvilke lag som lever i faresonen for å rykke ned. For hver serierunde som spilles, endres denne tabellen.

I SEO har vi en lignende tabell, nemlig søkeresultatene. Er du usikker på hvordan din bedrift skårer på Google-søk idag?

Både i fotball og i SEO er det ingen snarvei til suksess: Det er alltid den som har gjort jobben sin grundigst og best over tid, som ender på toppen, enten det er i fotball eller i Google-søk.

eliteserietabell-vs-seo-tabell-oktan-oslo

Illustrasjonen viser den nåværende tippeligatabellen med Rosenborg i toppen sammenlignet med et søkeresultat i Google. Både bak tabell og søkeresultat ligger det et grundig og løpende stykke arbeide.

Opprettet 14.08.2018, oppdatert 23.02.2020

Bilde av Ceran James
Ceran James
SEO-rådgiver
Dette må du vite om SEO i 2020

Keywordstuffing er ut, kontekst og intensjon er inn. I tillegg blir anbefalte utdrag, eller såkalte snippets enda viktigere. Hvis du jobber med innholdsmarkedsføring bør du vite dette om SEO i 2020.

Les mer
SEO vs SEM - Hva er forskjellen?

Dette er et spørsmål vi ofte får fra våre kunder når de skal i gang med å bygge en digital kommunikasjonsplatform rundt inbound marketing eller content marketing.

Les mer